Delegatia Romaniei, care a participat, in perioada 02-08 aprilie, la Campionatele Europene de Seniori, organizate in orasul croat Split, a revenit acasa cu 17 medalii.

Romania a incheiat, vineri, participarea la Campionatele Europene de Seniori de la Split (Croatia) cu un total de 17 medalii, dintre care sase de aur, patru de argint si sapte de bronz (2 de aur, 2 de argint si 3 bronzuri, fiind castigate la total). La feminin, in limitele cat. 48 kg, Monica Csengeri a obtinut o medalie de aur (smuls) si doua de argint (aruncat, total), iar Elena Andries, doua de bronz (smuls, total). Madalina Molie a luat bronzul la cat. 58 kg (total), iar Loredana Toma a luat trei medalii de aur la cat. 63 kg (smuls, aruncat, total). In concursul masculin, Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit doua medalii de bronz, la aruncat si total, in limitele categoriei 56 kg. La cat. 77 kg, Dumitru Captari a obtinut doua medalii de aur (aruncat, total) si una de argint (smuls), iar Razvan Martin una de argint (total) si doua de bronz (smuls, aruncat).

CAPTARI + MARTINReamintim ca, in afara de medalii, halterofilii nostri au obtinut si importante locuri in clasamentul continental de seniori, dupa cum urmeaza: Lepsa Irina, categoria 58 kg, trei locuri V la smuls, aruncat si total cu 93, 113 si 206 kg; junioara Hulpan Sorina, care a concurat in limitele categoriei 63 kg a reusit doua clasari pe locurile IV la smuls si la total cu 96, 213 kg, in timp ce la aruncat, s-a clasat pe locul V cu cele 117 kg; Ilie Ionut, in primul an de seniorat, a debutat cu important loc V, la total cu 280 kg, loc IV, la smuls cu 129 kg si, cu cele 151 de kg, un loc VII la aruncat
Vineri, ultimul reprezentat al Romaniei, Nicolae Onica, a ocupat locul 12 la smuls in limitele categoriei 94 kg, cu 160 kg (a ratat de doua ori la 166 kg), s-a clasat pe locul 10 la aruncat, cu 200 kg (ratari la 200 si 206 kg), si pe 130 la total (ultimul), cu 360 kg.

La finalul competitiei, echipa de fete a primit cupa pentru clasarea pe locul 5, iar Dumitru Captari a fost premiat pentru locul 3 in clasamentul celor mai buni halterofili in competitie.

_I9A4884Delegatia Romaniei la Campionatele Europene din Croatia a fost formata din 12 sportivi: feminin — Monica Csengeri (cat. 48 kg), Elena Ramona Andries (48 kg), Madalina Bianca Molie (58 kg), Irina Lacramioara Lepsa (58 kg), Florina Hulpan (63 kg), Loredana Toma (63 kg); masculin — Ilie Ciotoiu (56 kg), Ionut Ilie (62 kg), Florin Croitoru
(62 kg), Razvan Martin (77 kg), Dumitru Captari (77 kg), Nicolae Onica (94 kg). Andreea Aanei s-a retras din concurs (+90 kg), din cauza unei accidentari. Halterofilii nostri au fost insotiti de antrenorii lotului national de seniori Urdas Constantin, Becheru Petre si Agache Doru, de antrenorul principal al lotului olimpic de tineret, Onel Ionut, de kinetoterapeutul Aura Valceanu. Reprezentantii federatiei au fost Dociu Virgil, director tehnic, si Padure Alexandru, secretar general. De asemenea, la aceasta competitie au oficiat arbitri Ion Georgeta si Maftei Cristina.

Agerpres sport