E C H I P A M E N T

SCENA si PODIUMUL

Toate ridicarile trebuie executate pe platforma de concurs.

Platforma poate fi confecționată din lemn, plastic sau orice material solid și poate fi acoperită cu un material antiderapant.

Podiumul nu trebuie să fie mai înalt de 150 mm.

Platforma trebuie să fie pătrată, plană și să măsoare patru 4 metri pe fiecare latură. În cazul în care podeaua care înconjoară platforma are o colorație similară sau identică, marginea superioară a platformei trebuie să aibă o linie colorată diferită de cel puțin 150 mm.

O zonă liberă de un (1) metru care înconjoară platforma este obligatorie. Această zonă trebuie să fie plană și liberă de orice obstacol, inclusiv discuri.

Creta și rășina trebuie să fie furnizate pe scenă, lângă platforma de pe partea de intrare a sportivului; 

Dimensiunile sceni trebuie să fie de minimum zece (10) x zece (10) m, înălțimea vârfului peronului trebuie să fie de maximum 1 (1) m, măsurată de la nivelul la care sunt amplasate locurile Arbitrilor și Juriului. Treptele de dimensiune standard trebuie atașate la scenă.

BARA

Halterele olimpice utilizează o bară de oțel (cunoscută și sub numele de bara) cu mâneci rotative cu diametru mai mare la fiecare capăt, care dețin plăci de greutate acoperite cu cauciuc de diferite greutăți. Această rotație a mânecii este importantă pentru ascensoarele olimpice, în special mișcările de smulgere și curate, deoarece reduce drastic inerția de rotație a barei. Fără rotirea mânecii, liftierul olimpic se confruntă cu ascensoare mai dificile și cu un risc mai mare de rănire. [19

O bară olimpică pentru bărbați cântărește 20 kg (44 lbs) cu un diametru al arborelui de 28 mm și o lungime de 2200 mm, în timp ce o bară olimpică pentru femei cântărește 15 kg (33 lbs) și are un diametru al arborelui de 25 mm cu o lungime de 2010 mm.[20][21] Cu toate acestea, distanța dintre mâneci este aceeași pentru barele pentru bărbați și femei la 1310 mm. Textura de prindere a barei se numește knurling și este distribuită diferit între barele bărbaților și femeilor: bărbații au knurling în centru, dar femeile nu. Barele olimpice folosite în competiții sunt certificate de IWF. 

DISCURILE

Diametrul celor mai mari discuri: 450 mm cu o toleranță de ± 1 mm.

Discurile trebuie sa aiba urmatoarele culori :

25 Kg

rosu

20 Kg

albastru

15 Kg

galben

10 Kg

verde

5 Kg

alb

2.5 Kg

rosu

2 Kg

albastru

1.5 Kg

galben

1 Kg

verde

0.5 Kg

alb

MANSOANELE

Pentru a fixa discurile pe bară, fiecare bară trebuie să fie echipată cu două gulere cu greutatea de 2,5 kg fiecare, pentru bărbați cat și pentru femei

Scroll to Top