FEDERATIA

ISTORIC

 

FRH a fost fondata in 1930, la Oradea, sub forma Federatia Romana de Lupte si Haltere. Ulterior, denumirea s-a modificat in Federatia Romana de Haltere si Culturism, pentru a ajunge la denumirea actuala de Federatia Romana de Haltere, in anul 2000.

 

STRUCTURA

 

In structura Federatiei Romane de Haltere sunt cuprinse: Adunarea Generala, Biroul Federal, Comitetul Executiv,  Comisii, Presedinte, Vicepresedinte, Secretar General, Director Tehnic.

 

STATUTUL

 

F.R.H. este persoana juridica de drept privat, de utilitate publica, autonoma, neguvernamentala, apolitica si  fara scop lucrativ, care exercita deplina autoritate in organizarea si desfasurarea activitatii in disciplina “haltere”, pe teritoriul Romaniei si in reprezentarea internationala.

 

STRUCTURI AFILIATE

 

Conform Statutului sau, la Federatia Romana de Haltere se pot afilia structurile sportive cu personalitate juridica, legal constituite si recunoscute oficial (cluburi, persoane juridice de drept public sau privat, care au disciplina haltere in C.I.S., asociatiile judetene de profil).
Iata lista structurilor afiliate, cu adresele si precizarea tipului de club.

 

COMPETITII INTERNATIONALE IN ROMANIA

 

In anul 2009, dupa 37 de ani  de la ultimul Campionat European de Haltere, desfasurat la Constanta, halterele romanesti au revenit pe calendarul competitional international, prin organizarea unui Campionat European si a unui Campionat Mondial de Juniori, la Bucuresti, urmand alte 3 competitii de anvergura.